beni takip eden blogger'culer

samedi 17 novembre 2012

Carbonade Flamande

Bundan iki yil evvel , annem kizilay'in mutfaginda çalistiginda, Belçikanin Filaman kesmine ayit "Carbonade" yemegini,Sicilian sef'i madame Cécile'den ogrenmisti, bizde tadina hayran kaldigimiz için surekli evde yeriz, Bu yemek genelikle basken Bruxelles'de, ve Belçikanin kuzey bolgelerinde tum restorantlarda yenilir :) bu yemegin en buyuk ozeligi, hindi etidir ! en sevdigim et, çunki yumusaciktir :)
final resmi 
herseyden once , patateslerinizi kuçuk kuçuk kesin ve kizgin yagda pisirin, o pisesiye de oteki etaplara geçelim
 1) iki kasik yagda kuçuk kuçuk kesilmis soganlari ve sarimsaklari pisirin
 2) onlar pistikten sora biberleri ekleyin
 3) en sonda domatesi
 4) burda onemli olan hindi eti kulanmak, çunki bu yemegin ozeligi zaten yumusacik hindi etli olmasi
 5) sora tuz, azicik karabiber, paprika, curry (damak tadiniza gore)
 6) et pistikten sonra 1 kasik salça
 7) papatesi yerlestirelim
 8) ustune eti
 9) simdi sunuma geçelim =)
 sos için, eti pisirdiginiz tencerede yapilmasi lazim
1) 1 kasik tereyag
2) 1 kasik un
3) baharat
4) alabildigi kadar sut
5) karistirin ve en son siçak sicak dokun

bon appétit

22 commentaires:

  1. hindi etini bende çok severim çok basit ve lezzetli bir tarif bende denemeliyim
    ellerine sağlık

    RépondreSupprimer
  2. hindi konusunda pek sık kullanmam ama bu sunumla canım çekti ...ellerinize sağlık

    RépondreSupprimer
  3. It´s a very nice meal, I liked all the ingredients!

    greetings and have a nice weekend!

    RépondreSupprimer
  4. hindiyi pek tercih etmiyorum ama bu şekilde çok lezzetli görünüyor denemek lazım :) ellerinize sağlık :)

    RépondreSupprimer
  5. OOOOoo görüntü tam benlik,ellerinize saglik ilk firsatta denemeliyim....
    Sevgiyle ve dostca kalin,ben de beklerim.....

    RépondreSupprimer
  6. çok güzel bir ana yemek olmuş :) emeğine sağlık

    RépondreSupprimer
  7. Belcikaya geldigimde restorantta ilk siparisim bu nefis yemek olacak,elinize saglik
    Güzel bir blogunuz var her asamasisini paylasmaniz emek verici emeginize saglik

    RépondreSupprimer
  8. yemek nefis görünüyor o kesin,ama benim nedense hindiyle bir problemim var:)yiyemiyorum malesef.ellerine sağlık..

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. =) burda herkez bayiliyor hindiye, ama TR de degil galiba :)) fazla insan sevmiyormus
      yorumun için tesekurler

      Supprimer
  9. Hindi etini çok severim, bana göre kırmızı etten bir farkı yok. Aksine dediğiniz gibi çok yumuşak ve çok lezzetli. Tarifiniz harika görünüyor ellerinize sağlık.

    RépondreSupprimer
  10. ellerine sağlık canım:) hindi etinin zamanı şiödi sıcaklarda pek yenmez bilirsin:)
    mutlu haftalar..
    sevgiler..

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. tesekur ederim :) , vallah ben her sezonda yerim ama haklisindir

      Supprimer
  11. Kesinlikle deneyecegim, tesekkurler.

    Sevgiler

    RépondreSupprimer
  12. Wow! Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
    Hindi etini ben de severim. Bunu deneyeceğim mutlaka.

    RépondreSupprimer

yorumlariniz