beni takip eden blogger'culer

dimanche 11 novembre 2012

croc Mamie

Gelelim Avrupa'ya, gidelim Belçika'ya, ve girelim annemin mutfagina :), croc Mamie, croc Madame & croc Monsieur, Belçikada, ogrencilerin vazgeçilmez oglen yemeklerinden biridir,bende size Belçikanin lezzetlerini anlaticam, her zamanki gibi çoooook kolay, basit, lezzetli. Yanliz onlar jambon kullaniyorlar, bizde dilim salam yoktu bende  tavuk eti kulandim ( biftek halinde), ve iyiki oyle yapmisim çunki harika bir lezzet yakalim. 
 final hali
malzemeler
patateslerimizi keselim ince ince, ve buftek le beraber kizgin yag da pisirelim





firini hazirliyalim, kase lerimizi yagliyalim


biftegi ikiye kestikten sora (incecik olmali çok onemli !) yerlestirelim yuvarlaklarin içine


bechamel sos da yapabilirsiniz, ben "sauce tomate crème yaptim" benimgibi yapmak isterseniz suraya "tik tik"
sonra kaserlerin  uzerine dokun
her birinin uzerine 2 patates ve sogan ( pisirdikten sora tabi)  yerlestirin
tekrar bir biftek ve sonrasinda milfoy hamurunu yuvarlak bir sekilde kesin ( kendi kase'nize gore ayarlayin)
 uzerine bol bol yumurtanin sarisi




ve tataaaaaaaaamm :) bon appétit






25 commentaires:

  1. Wow! Çok değişik bir yemekmiş. Çok da güzel görünüyor.

    RépondreSupprimer
  2. Çok farklı ama süper görünüyor. Ellerine sağlık

    RépondreSupprimer
  3. bak bu harika
    oglen yemegin vazgeçilmezei :) çok ta pratik kolay yapiliyor

    RépondreSupprimer
  4. ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,DEĞİŞİK BİR LEZZET DENENMELİ..ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVCGİLER:))

    RépondreSupprimer
  5. Oy oy oy tam bir bomba buuuu
    Ellerine sağlık arakadaşım
    Sevgiler

    RépondreSupprimer
  6. Yine bennnn:))
    Bu tarifde çok hoş eline sağlık ama bir sorum olacak? hem çüğ patates hemde kızarmış patates mi kullanıyorsun? birde aradaki kırmızı sosu anlatırsan sevinirim... Lezzet ayrıntıda gizlidir değil mi?
    Sevgiler

    RépondreSupprimer
    Réponses
    1. tatlim alt yoruma bakabilirsin herseyin detayini anlatim :)

      Supprimer
  7. =) hos geldin tekrar papatya

    turkiyede domates sos'u var mi bilmiyorum ama ben soyle yaptim
    1) ilk once bir yemek kasigi sivi ya koydum tencereye
    2) 1 yemek kasigi tereyag ( margarin kalitesiz diye birde sagliga zararli diye annem yasak etti) ama margarinde olabilir
    3) 1 yemek kasigi un
    4 guzel bir karistir, un tereyagi tamamen içine çekesiye kadar
    5) 2 yemek kasigi sut ilave et
    6) domates sosu , yada salça , yada kendi yaptigin domates sosu ilave et, yukarda yazdigim tarifte " tik tik" 'a tiklarsan , fotograflariyla beraber detaylari var tatlim

    puf noktasi : ne kadar un koyarsan , o kadar katilasir, ve o kadar guzel olur ;)


    patates'e gelince
    tatlim ben çig kulanmadim , o fotograf yardimci olsun diye koydum yani ne kadar ince kesilcegini gorebilesiniz diye, ve bifteklerle beraber kizgin yag'a attim :))


    baska sorularin varsa mutlaka sor opuyorum ve kolay gelsin tatlim

    RépondreSupprimer
  8. tekrar papatya, altin rengi gibi tutturmak istiyosan uzerine bol bol yumurtanin sarisini dokebilirsin benim yaptigim gibi, o kadar kizarmis olur :))

    RépondreSupprimer
  9. jet hızıyla cevapladığın için çok teşekkür ederim kardeşim:) püfleri de aldım gidiyorum
    Sevgiler

    RépondreSupprimer
  10. Bana yazacağın zaman www.papatyasef.com adresime yazarsan daha çabuk haberim olur bilgine...:)

    RépondreSupprimer
  11. tamam :)) bende bi tikladim 3 blog gordum, hemen papatyaya abone oluyorum :))

    RépondreSupprimer
  12. Merhaba sayfamı ziyaret ettiğiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Ben de geldiğimde harika bi sayfayla karşılaştım. Belçikadan güzel tarifler bekliyoruz. Bir milföy sever olarak bu tarife bayıldım:) Ellerinize sağlık..

    RépondreSupprimer
  13. harika görünüyor denemeye değer ellerine sağlık

    RépondreSupprimer
  14. halenze
    çok tessekur ederim :) elbette elimden geldince yapicam insallah

    RépondreSupprimer
  15. oowww çok yaratıcı, bayıldımmm :)

    RépondreSupprimer
  16. offf bu yemek tam benlik sevdiğim hersey içinde..

    RépondreSupprimer
  17. çok güzel tarifler var,bayıldım.ellerine sağlık,görüşmek dileği ile...

    RépondreSupprimer

yorumlariniz