final hali
malzemeler
patateslerimizi keselim ince ince, ve buftek le beraber kizgin yag da pisirelim
firini hazirliyalim, kase lerimizi yagliyalim
biftegi ikiye kestikten sora (incecik olmali çok onemli !) yerlestirelim yuvarlaklarin içine
bechamel sos da yapabilirsiniz, ben "sauce tomate crème yaptim" benimgibi yapmak isterseniz suraya "tik tik"
sonra kaserlerin uzerine dokun
her birinin uzerine 2 patates ve sogan ( pisirdikten sora tabi) yerlestirin tekrar bir biftek ve sonrasinda milfoy hamurunu yuvarlak bir sekilde kesin ( kendi kase'nize gore ayarlayin)
uzerine bol bol yumurtanin sarisi
ve tataaaaaaaaamm :) bon appétit
Wow! Çok değişik bir yemekmiş. Çok da güzel görünüyor.
RépondreSupprimerÇok farklı ama süper görünüyor. Ellerine sağlık
RépondreSupprimerfuat abi çok tessekur ederim
RépondreSupprimerbak bu harika
RépondreSupprimeroglen yemegin vazgeçilmezei :) çok ta pratik kolay yapiliyor
ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR,DEĞİŞİK BİR LEZZET DENENMELİ..ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVCGİLER:))
RépondreSupprimerOy oy oy tam bir bomba buuuu
RépondreSupprimerEllerine sağlık arakadaşım
Sevgiler
birincisin
RépondreSupprimerbence denemelisin :))
tessekur ederim nilaycim :))
RépondreSupprimerYine bennnn:))
RépondreSupprimerBu tarifde çok hoş eline sağlık ama bir sorum olacak? hem çüğ patates hemde kızarmış patates mi kullanıyorsun? birde aradaki kırmızı sosu anlatırsan sevinirim... Lezzet ayrıntıda gizlidir değil mi?
Sevgiler
tatlim alt yoruma bakabilirsin herseyin detayini anlatim :)
Supprimer=) hos geldin tekrar papatya
RépondreSupprimerturkiyede domates sos'u var mi bilmiyorum ama ben soyle yaptim
1) ilk once bir yemek kasigi sivi ya koydum tencereye
2) 1 yemek kasigi tereyag ( margarin kalitesiz diye birde sagliga zararli diye annem yasak etti) ama margarinde olabilir
3) 1 yemek kasigi un
4 guzel bir karistir, un tereyagi tamamen içine çekesiye kadar
5) 2 yemek kasigi sut ilave et
6) domates sosu , yada salça , yada kendi yaptigin domates sosu ilave et, yukarda yazdigim tarifte " tik tik" 'a tiklarsan , fotograflariyla beraber detaylari var tatlim
puf noktasi : ne kadar un koyarsan , o kadar katilasir, ve o kadar guzel olur ;)
patates'e gelince
tatlim ben çig kulanmadim , o fotograf yardimci olsun diye koydum yani ne kadar ince kesilcegini gorebilesiniz diye, ve bifteklerle beraber kizgin yag'a attim :))
baska sorularin varsa mutlaka sor opuyorum ve kolay gelsin tatlim
tekrar papatya, altin rengi gibi tutturmak istiyosan uzerine bol bol yumurtanin sarisini dokebilirsin benim yaptigim gibi, o kadar kizarmis olur :))
RépondreSupprimerjet hızıyla cevapladığın için çok teşekkür ederim kardeşim:) püfleri de aldım gidiyorum
RépondreSupprimerSevgiler
Bana yazacağın zaman www.papatyasef.com adresime yazarsan daha çabuk haberim olur bilgine...:)
RépondreSupprimertamam :)) bende bi tikladim 3 blog gordum, hemen papatyaya abone oluyorum :))
RépondreSupprimerMerhaba sayfamı ziyaret ettiğiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum.. Ben de geldiğimde harika bi sayfayla karşılaştım. Belçikadan güzel tarifler bekliyoruz. Bir milföy sever olarak bu tarife bayıldım:) Ellerinize sağlık..
RépondreSupprimerharika görünüyor denemeye değer ellerine sağlık
RépondreSupprimerhalenze
RépondreSupprimerçok tessekur ederim :) elbette elimden geldince yapicam insallah
arencim çok merci
RépondreSupprimeroowww çok yaratıcı, bayıldımmm :)
RépondreSupprimertesekur ederim tatlim
RépondreSupprimerofff bu yemek tam benlik sevdiğim hersey içinde..
RépondreSupprimer:) merci aysun
RépondreSupprimerçok güzel tarifler var,bayıldım.ellerine sağlık,görüşmek dileği ile...
RépondreSupprimermerci
Supprimer