Bundan iki yil evvel , annem kizilay'in mutfaginda çalistiginda, Belçikanin Filaman kesmine ayit "Carbonade" yemegini,Sicilian sef'i madame Cécile'den ogrenmisti, bizde tadina hayran kaldigimiz için surekli evde yeriz, Bu yemek genelikle basken Bruxelles'de, ve Belçikanin kuzey bolgelerinde tum restorantlarda yenilir :) bu yemegin en buyuk ozeligi, hindi etidir ! en sevdigim et, çunki yumusaciktir :)
final resmi
herseyden once , patateslerinizi kuçuk kuçuk kesin ve kizgin yagda pisirin, o pisesiye de oteki etaplara geçelim
1) iki kasik yagda kuçuk kuçuk kesilmis soganlari ve sarimsaklari pisirin
2) onlar pistikten sora biberleri ekleyin
3) en sonda domatesi
4) burda onemli olan hindi eti kulanmak, çunki bu yemegin ozeligi zaten yumusacik hindi etli olmasi
5) sora tuz, azicik karabiber, paprika, curry (damak tadiniza gore)
6) et pistikten sonra 1 kasik salça
7) papatesi yerlestirelim
8) ustune eti
9) simdi sunuma geçelim =)
sos için, eti pisirdiginiz tencerede yapilmasi lazim
1) 1 kasik tereyag
2) 1 kasik un
3) baharat
4) alabildigi kadar sut
5) karistirin ve en son siçak sicak dokun
bon appétit
hindi etini bende çok severim çok basit ve lezzetli bir tarif bende denemeliyim
RépondreSupprimerellerine sağlık
aynen oyle yumusacik bir eti var
Supprimerhindi konusunda pek sık kullanmam ama bu sunumla canım çekti ...ellerinize sağlık
RépondreSupprimerkesinikle denemelisiniz bence
SupprimerIt´s a very nice meal, I liked all the ingredients!
RépondreSupprimergreetings and have a nice weekend!
hindiyi pek tercih etmiyorum ama bu şekilde çok lezzetli görünüyor denemek lazım :) ellerinize sağlık :)
RépondreSupprimerOOOOoo görüntü tam benlik,ellerinize saglik ilk firsatta denemeliyim....
RépondreSupprimerSevgiyle ve dostca kalin,ben de beklerim.....
elbette gelirim hatta simdi ugricam sana
Supprimerçok güzel bir ana yemek olmuş :) emeğine sağlık
RépondreSupprimertesekur ediyorum
SupprimerBelcikaya geldigimde restorantta ilk siparisim bu nefis yemek olacak,elinize saglik
RépondreSupprimerGüzel bir blogunuz var her asamasisini paylasmaniz emek verici emeginize saglik
çok sevdim yorumunuzu :) tesekur ederim
Supprimeryemek nefis görünüyor o kesin,ama benim nedense hindiyle bir problemim var:)yiyemiyorum malesef.ellerine sağlık..
RépondreSupprimer=) burda herkez bayiliyor hindiye, ama TR de degil galiba :)) fazla insan sevmiyormus
Supprimeryorumun için tesekurler
Hindi etini çok severim, bana göre kırmızı etten bir farkı yok. Aksine dediğiniz gibi çok yumuşak ve çok lezzetli. Tarifiniz harika görünüyor ellerinize sağlık.
RépondreSupprimer=) merci
Supprimerellerine sağlık canım:) hindi etinin zamanı şiödi sıcaklarda pek yenmez bilirsin:)
RépondreSupprimermutlu haftalar..
sevgiler..
tesekur ederim :) , vallah ben her sezonda yerim ama haklisindir
SupprimerKesinlikle deneyecegim, tesekkurler.
RépondreSupprimerSevgiler
bencede denemelisin tatlim
SupprimerWow! Nefis görünüyor. Ellerine sağlık.
RépondreSupprimerHindi etini ben de severim. Bunu deneyeceğim mutlaka.
bayilirim bende o ete
Supprimer